Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Maria Distel
Gedachten en Gedichten
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Geluk is het enige wat je kunt vermenigvuldigen door het te delen. P. Coelho



Mijn Profiel

MarieJeanne
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Stil
20 februari 2012 02:09


Orgelstem
02 mei 2011 03:10

Hulp gevraagd
24 april 2011 00:23

Als je elkaar nodig hebt...
14 april 2011 22:27




Fotoboeken


Puck (25)
_
Deventer binnenstad (6)
_

Winter 2010 in het park (7)
_
Winter in Deventer 2010 (5)
_

Wolken aan de IJssel (8)
_
Meer winter in Deventer 2010 (5)
_



Weblog Vrienden





Gastenboek berichten

Catharina van Joca's wandelwegen
30 december 2012 09:17
_
Ook hier weer iemand die lijkt te zijn verdwenen. waar ben je? hoe is het? dan maar de wens dat het je het komende jaar 2013 goed mag gaan.

EL
29 augustus 2012 07:25
_
Heej Meis, Heb al een hele tijd mn hyves verwijderd. Heb daarvoor een aantal keren aangegeven dat dat zou gaan gebeuren en een link geplaatst naar mijn Facebook pagina. Als je daar ook vrienden wilt worden stuur mij dan even een mailtje naar geertje.jammie @gmail.com want ik ben onvindbaar op FB ;-) Dan kun je dit bericht weer verwijderen uit je gastenboek. xx

Harry
20 februari 2012 10:03
_
Geluk is niet het enigste ...liefde kun je ook delen..en het wordt meer als je het deelt probeer het maar uit groetjes ..harry




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Janny321 om 06:53
_
Janny321 Online

Door Briesje om 06:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Briesje om 06:52
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Sanderina om 06:51
_
Nieuwe Fotobewerking van de dag geplaatst

Door Claire9 om 06:50
_
Claire9 Online

Door Wibootje om 06:50
_
Wibootje Online

Door vriend55 om 06:50
_
Vriend55 Online

Door Marjon584 om 06:50
_
Marjon584 Online





_

Andere artikelen



Dierenklacht



Vanmiddag kreeg ik slecht nieuws over Poeh. Zijn oogje was immers gewond geraakt bij het spelen. Welnu, het is ernstiger dan de dierenarts oorspronkelijk dacht. Het oog moet verwijderd en dan wordt het ooglid dichtgenaaid. Hij komt dus niet bij mij, maar blijft bij de fokster. Ze heeft een nieuw nestje met twee katertjes Flo en Fonz. Daar mag ik er één van uitkiezen. Ik denk dat het Flo wordt.

Zie foto.

Op de valreep een versje geschreven over wat een huisdier alzo denken kan...


Die baasjes van ons
weten altijd alles beter.
Het ergert mij soms mateloos.

Kom hier... loop door...en zit...
Geen kans
een eigen spoor te trekken.

Maar ben ik thuis
krijg ik brokjes uit een doos,
denk ik er nog eens over.

Misschien hebben ze gelijk.
Het is veilig en ook fijn
een dier met een huis te zijn.

Want stel je voor...
anders liepen we op straat.
Heerlijk los en vrij!

Misschien wel, ja en hoera...
Beland je zomaar
in een loempia.

Met die loempia gedachte
niet echt blij, lig je knus en
tevreden in je mand.

Totdat je er 's morgens,
waarschijnlijk goed bedoeld,
weer wordt uitgeramd.

Hoor je:
Kom hier... loop door... en zit...

Eet je brokjes...
Je hebt een klit...
Je moet gekamd...

En dat terwijl je nog zo heerlijk pit!




Geplaatst op 31 mei 2010 17:41 en 2415 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
MHDE.1  
31 mei 2010 17:42
Wat sneu Marie Jeanne
Ik vind het echt heel erg sneu.
Dus je gaat toch voor een ander? Moeilijk is dit he ?
Maar sjonge wat een lief diertje om te zien zeg.
Het gedichtjes is erg leuk

MHDE.1  
31 mei 2010 17:43
Gedichtjes zonder S natuurlijk
ik tik weer lekker :grin:
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 17:50
Hoi Marianne. Ja ik heb wel even een traantje weggepinkt hoor. Zoals een vriendin zei: Poeh was nog niet aan jou gehecht en blijf in zijn vertrouwde omgeving. Dus het is aan mij om over mijn teleurstelling heen te komen. Kan het nog niet goed hoor, maar ik wil toch wel weer een kat hoor. Dus maar weer een paar weken wachten tot Flo groot genoeg is.

Marianne.1  
31 mei 2010 18:51
Dat is een wijze gedachte van je vriendin, inderdaad, Poeh weet van niks. En katten schijnen rasechte opportunisten te zijn dus als de operatiepijn weg is zal hij er even vrolijk om zijn. Vertel Flo wel even dat ie voorzichtig is met spelen. Nu nog een gedichtje over jóuw gevoel?
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 19:24
Tja Mootje. Gewoon opnieuw beginnen. Flo lijkt me ook een heel leuk beestje. Is wel wennen die gedachte. Komt goed. Ga wel de naam veranderen. Poeh is verder niet ziek hoor. Hij speelt gewoon gelukkig. Voor hem fijner thuis te blijven. Gedichten over mijn gevoel? Staan er volgens mij genoeg van in mijn boekje, maar wie weet...

Moontje-fifty5.1  
31 mei 2010 20:13
oei dat is erg hé ...en je keek er zo naar uit ..tja je kan er alleen maar het beste van maken m jeanne ...en flo zal ook wel een poepie zijn :grin:
_





_
Redone  
31 mei 2010 20:16
Sneu, maar toch weer iets om naar uit te kijken, en wat voor iets, wat een mooi beestje!!

MarieJeanne  
31 mei 2010 20:22
@ the Moon. Het is inderdaad niet leuk, maar meer voor mij dan voor hem. Hij kende me immers niet, dus hij mist ook niks. En verder schijnt hij er niet al te veel last van te hebben.
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 20:24
@ Ria. Deze is uit een later nest, dus dan moet ik wel weer langer wachten. Maar hij ziet er toch ook heel lief uit. Ben al druk doende een nieuw naambordje te maken voor op zijn huisje. Moet wel mijn gedachten omschakelen hoor. En de foto van Poeh staat er ook nog steeds.

Wenny-m  
31 mei 2010 20:32
Dit is ook een dotje hoor. Tsja, een nieuw naambordje maken dan maar.
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 20:42
@ Wen. De plakletters zijn al besteld hoor. Ik ga hem Puck noemen. Ik vind Flo te meisjesachtig voor een kater.

Marianne.1  
31 mei 2010 20:47
Jaha, maar niet hierover toch!
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 20:53
Grappig hoor MO. Lach maar om een andermans misère!

Benneke  
31 mei 2010 20:56
Hoi Marie-Jeanne, triest dat Poeh een oogje moet missen. Ik kan me wel voorstellen dat je er een dubbel gevoel over hebt.
Leuk gedichtje trouwens vanuit een dierenoogpunt geschreven.

Een groet van Benneke
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 21:14
@ Ben. Ik ben er ook bepaald niet vrolijk onder. Deze kat heb ik nog niet gezien, waarschijnlijk vrijdag. Ik vraag dan wel of ze Poeh even buiten beeld wil laten. Alles wat ik gemaakt had was voor hem bedoeld. Maar daar mag Puck straks niet onder lijden immers. Het gedichtje had ik gisteravond al gemaakt. Vandaag zou het niet gelukt zijn. Fijne avond.

Benenalie  
31 mei 2010 21:19
Wat is dat sneu..Marie Jeanne

Je had je al zo aan poeh gehecht...op ingesteld!!
Wat een snoepie...poepie.....op die foto

Mooi...gedichtje
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 21:22
@ Alie. Even omschakelen. Nou ja even. Gelukkig is Poeh verder niet ziek. Dit lijkt me ook een hele leukerd met die witte sokjes. Is van dezelfde vader als Poeh. Poeh was een knuffelbeestje. Hoop dat Puck dat ook is.

Josefien.1  
31 mei 2010 21:22
Wat een teleurstelling voor je Jeanne. Poeh nemen uit schuldgevoel is geen goed uitgangspunt. Het zal meer worstelen voor jou zijn dan voor Poeh.
Als je daar vanuit gaat zal het makkelijker zijn om je over te geven aan dat schattige 'kattenflooitje' goeie beslissing hoor!
En je gedichtje is subliem vanuit katten gedachten gemaakt!
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 21:29
@ Jos. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Het was zo onverwacht. Het leek heel onschuldig te zijn. Ze stond toen ze me vanmiddag belde zelf ook te shaken van de schrik hoor. Deze ga ik dus Puck noemen. Zo noemde mijn vader mijn moeder altijd. En die heette eigenlijk Florine. Dus een beetje een link naar mijn mams. Flo en nu dus Puck. Iedereen leeft wel lief mee valt me op. Doet goed!

Hera  
31 mei 2010 22:26
Ja zeker jammer Jeanne, dat die knuffel Poeh nu niet komt. Wel heel verstandig zoals het nu gaat hè. Nou die Puck van je mag er ook zijn, leukerd hoor!
_





_
Marianne.1  
31 mei 2010 22:54
Waar lach ik dan? Ik vraag om een gedicht over jóuw gevoel hierover! Hoe stelt een mens zich in op het 'nemen' van een dier. Tuthola! Als jij het niet schrijft doe ik het, o zo!

MarieJeanne  
31 mei 2010 23:13
Mo, ik dacht dat het sloeg op dat ik Flo meisjesachtig vond voor een kater bij Wenny. Dat je dat grappig vond. Ik realiseerde me niet dat het nog over jouw vraag was. Nee inderdaad hierover heb ik zomaar even niks. Ik weet het nog niet zo goed wat ik voel.
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 23:15
@ Hera. Puck moet ik eerst aan wennen. Heb hem ook nog niet vastgehouden. Hij lijkt me ook een leukerd hoor. Maar het is de switch die ik in mezelf maken moet. Toch wil ik echt weer een kat. Komt vast wel goed allemaal.

Marianne.1  
31 mei 2010 23:42
Heeft Wenny een kater??
_





_
MarieJeanne  
31 mei 2010 23:58
Ik klap niet uit de school zou ik het al weten Mo!

HelenaC.1  
01 jun 2010 10:59
Wat zielig, ik kan daar nooit zo goed tegen.
Flo op de foto ziet er uit om op te vreten toch maar niet en ook niet in loempia`s genoeg lieve baasjes voor een goed leven.
_





_
MarieJeanne  
01 jun 2010 14:16
@ Heleen. Ja, zielig voor het beestje ook. Kan er ook helemaal niet tegen. Ik begin al aan het idee te wennen van een andere. Maar de foto van Poeh staat hier nog wel even.

MarieJeanne  
01 jun 2010 20:07
Nog even @ Mo. Jouw gedichtje over het 'nemen' van een kat zegt het precies! Het gevoel over Poeh en Puck is bij mij nog heel ambivalent. Eerst maar eens Puckie vasthouden vrijdag.
_





_
MarieJeanne  
02 jun 2010 19:39
@ Yvonne. Ben er inderdaad behoorlijk van ondersteboven. Het gaat al wat beter en ik kijk maar veel naar de foto van Puck. Het komt allemaal wel goed. Leuk huisje hè! Ben er best trots op. Puck kan nog niet mee, hij is te klein en met de hand grootgebracht. Dus het wordt augustus. Te bedenken dat Poeh hier als was geweest... maar het is beter voor Puck en daar gaat het om. Lief dat je even aankwam ondanks je internet pauze.

Evdh.1  
17 jun 2010 00:20
Hoi Marie Jeanne, wat sneu van Poeh en wat gaat er nu met haar gebeuren? Met Flo zal het ook wel lukken, alleen is het wel een beetje een aparte start zo.
Mooi gedicht,
groetjes van Evelien
_





_
MarieJeanne  
17 jun 2010 14:05
@ Evelien. Poeh zou bij de fokster blijven, maar nu hoorde ik van haar dat ze hem toch probeert te verkopen, want hij kan niet met zijn vader overweg. In denk om mee te fokken. Hij is verder niet ziek. Beetje rare start inderdaad en ik moest ik heel erg aan het idee van een andere wennen. Gaat heel langzaam wel goed komen.